Birden Fazla Siteyi Tek Adsense'te Ekleme

 

Bir Adsense Hesabina Birden Çok Site Ekleme


Bu makalemde Google Adsense kullanmaya yeni baslayanlar için bazi konularda bilgi aktaracagim.Konumuz; 

Bir Adsense Hesabina Birden Çok Site ekleniyor mu, 

Adsense birden çok site için ne yapilmasi gerekiyor? sorularini yanitlayacagim.

Ilk olarak Adsense kullanmaya yeni basladiysaniz basvuru yaptiginiz site için 2 asamali olan Adsense hesap alma sürecini geçtik ve bundan sonra yapmamiz gereken bir reklam türü ve boyutu belirleyip daha sonra kodunu siteye eklemek olacaktir. Buraya kadar olan kisimlar rahatlikla yapilabilen kisimlardir.


Peki 2.bir siteniz var ise Adsense içi ne yapilmasi gerekmektedir.


Önemli Bilgiler

1- Ayni gmail'e ait yalnizca bir Adsense hesabi açabilme imkani vardir.


2- Eger 2.siteniz için yeni bir gmail hesabi açip Adsense basvurusu yapmayi düsünüyorsaniz eger basvuru yaptiginiz 2.Adsense hesabindaki adres ve iletisim bilgileri daha önce var olan Adsense hesabinizdaki bilgiler ile ayni ise Google bir uyari gönderek ayni iletisim ve adres bilgilerine sahip Adsense hesabi xxx gmail adresinde bulunmaktadir.Bu nedenle yeni Adsense basvurunuzu iptal ediyoruz demektedir.


Peki 2.siteniz içi yeni bir gmail açip Adsense basvurusu yapamadik ne yapmamiz gerekiyor ?


Iste bu noktada Adsense'in su özelligi bulunmaktadir.Bir Adsense hesabina 500 farkli site eklenebilmektedir.Yani siz siteniz için Adsense basvurusu yapip hesabinizi açtiniz ve yeni bir site eklemek istiyorsaniz , tekrardan Adsense basvurusu yapip 2 asamali onay sürecine tabi tutulmadan ayni Adsense hesabina siteyi ekliyip , reklam kodunu sitenize yerlestirebilirsiniz.


Burada akliniza takilan su soru olabilir , ilk Adsense basvurumda Google sitemi inceleyip ona göre onay verdi daha sonra ekledigim siteler için inceleme yapmadan 2 asamali onay sürecine tabi tutulmadan direk ekleniyor mu ?


Cevap :Google ilk basvuru yaptiginiz site için 2 asamali onay sürecini onaylayip hesabi açti ve bu hesaba daha sonra ekleyeceginiz siteler için bu 2 asamali sürecine tabi tutmaz ekleyeceginiz siteleri.2 asamali onay süreci yoktur fakat Google eklediginiz her siteyi yine inceler uygun degilse kaldirir ve uyarisinida verir.


Simdi Adsense hesabiniza yeni bir site nasil eklenir onu göstereyim 

Adim 1 : Adsense ana sayfasina girdikten sonra asagidaki resimdeki gösterdigim gibi sol menüden Hesap Ayarlarina tiklariz.

Adim 2 :Asagidaki resimde gösterdigim gibi Erisim ve Yetkilendirme basligi altindaki Site Yönetimi satirinda bulunan düzenle linkine tiklayiniz.

Adim 3 : Açilan sayfada asagidaki resimde gösterdigim gibi Sahipli kismina eklemek istediginiz sitenin ismini yazdiktan sonra artik ayni Adsense hesabina birden fazla site eklemis oluruz.Daha sonra reklam kodunu siteye yerlestirdikten sonra isleminiz tamamlanir.

Copyright © 2021. Tüm Hakları Saklıdır. All Rights Reserved. destek.ciftci.xyz | HTML DESTEK SİTESİ